Adevarul despre pangasius


Adevarul despre pangasius

THE PANGASIUS LIE

Data publicarii: 29-11-2016

  • animale
  • food-drinks
  • sanatate

Detalii
  • La nivel global, zeci de mii de tone de peste Pangasius isi gasesc drumul in bucatariile consumatorilor, lunar. Unul dintre factori este, bineinteles, pretul redus. In timpul unei cercetari, reporterii NDR – Michael Höft si Christian Jentzsch – au aflat ca productia de Pangasius este o problema atat pentru animale, cat si pentru oameni si mediul inconjurator. Acestia au descoperit acvaculturi in care pestii erau tinuti in spatii extrem de inguste si au identificat multiple ilegalitati: de la fermele situate pe Mekong, unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta, din cauza numarului mare de fabrici care deverseaza in acesta apele reziduale, la injectarea in masa a antibioticelor si a hormonilor.

    Cu toate acestea, la sfarsitul calatoriei a existat o urma de speranta. Cei doi reporteri au descoperit si o ferma organica care produce, in mod evident, mai scump.

    Catherine Zucco, un expert in peste, este convinsa ca numai consumatorii pot influenta conditiile de crestere din Vietnam. In cazul in care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un Pangasius “curat”, producatorii isi vor imbunatatii conditiile.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi


Ultimele stiri
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.