Digi24 aduce in casele romanilor spiritul sarbatorilor pascale prin editii si productii speciale

13 Aprilie 2017

Digi24 a pregatit pentru telespectatorii sai cu ocazia sarbatorilor de Pasti, editii speciale ale emisiunilor, transmisiuni in direct de la slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana din Sibiu, Domul Romano-Catolic din Timisoara, Manastirea Putna, dar si de la Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Bucuresti sau Biserica Sfantul Mihail din Cluj-Napoca, reportaje inedite si spectaculoase prezentate in emisiunile "Digicult", "Bonton" si "Sanatatea in bucate"


Punctul central al programului de Pasti va fi la Sibiu, la Catedrala Mitropolitana, unde Mariana Pop va realiza o editie speciala sambata noaptea (interval 23.00 - 02.00). Digi24 va transmite pe tot parcursul zilei din lacase de cult care vor acoperi toate confesiunile care celebreaza anul acesta Pastele in aceeasi zi. Importanta aducerii Luminii Sfinte de la Ierusalim, semnificatia mortii si Invierii lui Hristos pentru ortodocsi, semnificatia celei mai importante sarbatori a crestinatatii sunt cateva dintre subiectele pe care reporterii Digi24 le vor aborda, alaturi de invitatii lor. Duminica, de la 14.05, la "Din Interior" puteti urmari o editie speciala filmata la Jerusalim. 

Editiile speciale de Pasti ale emisiunilor Digi24 debuteaza cu "Jurnal pentru copii", unde sambata, duminica si luni, de la ora 09.30 descoperiti oameni speciali care fac lumea din jur mai frumoasa. O veti cunoaste pe  Alicia Homemade – vlogger, care la doar 14 ani face tutoriale pentru copiii din Romania. Nascuta in Spania, a invatat limba romana acasa, de la parinti. De trei ani face tutoriale video pentru pustii romani si a strans pe canalul ei de Youtube, peste 50.000 de abonati. Tot la "Jurnal pentru copii" il veti cunoaste si pe Böjte Csaba - preotul franciscan care salveaza copiii abandonati din Transilvania. Fondatorul fundatiei 'Sfantul Francisc' din Deva se ocupa, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necajiti din Transilvania. Preotul, cunoscut ca "salvatorul copiilor din Ardeal", are grija de peste 2100 de copii, din 65 de localitati din Ardeal.

Sambata si luni, Digi24 prezinta 2 editii speciale ale emisiunii "Digicult". Astfel, de la ora 14.30, va fi difuzat un reportaj despre surorile de caritate din congregatia Maria Bambina, care ii ajuta pe nevoiasi, bolnavi, varstnici, copii defavorizati si a caror prezenta s-a facut simtita in Romania imediat dupa decembrie 1989. Luni, 17 aprilie, de la 14:30, in editia speciala a emisiunii "Digicult", telespectatorii pot urmari un material impresionant despre preotii militari care slujesc in zonele de conflict (Afganistan), despre ce inseamna experienta pe campul de lupta, ridicarea unei biserici in mijlocul unui teatru de razboi dar si slujba de Inviere oficiata in Kandahar, situatii limita, deznadejde si speranta.

Duminica si luni, de la ora 10.30 la "Tinerete fara Batranete", Izabela Panescu prezinta povestile medicilor care au credinta si lucreaza cu credinta si povestea medicului care trateaza cersetorii dupa ce pleaca de la spital. Acesta considera ca majoritatea oamenilor strazii au fost victime ale sistemului, ale inselatoriei, ale alcoolismului sau abandonului si a decis sa faca o fapta buna, fiind langa cei care au cu adevarat nevoie de ajutor. De la ora 16.30 descoperim in emisiunea "Ca-n filme" - filmele si credinta lui Andrei Tarkovski, dar si povestea lui Ciprian Mega, un preot roman care traieste in Cipru si care a debutat in lung metraj! 

Duminica, 16 aprilie si luni, 17 aprilie, de la 17:30, Dana Gont aduce povesti pline de har. Dorel Visan, marele actor care si-a facut meseria cu credinta pe scena, ne primeste in casa lui de la tara, acolo unde ,,Dumnezeu face parte din familie". Actorul s-a retras la sat de mai bine de 10 ani, scrie psalmi, are grija de vie si de albine, dar mai ales de sufletul sau. Ovidiu Cuncea este si el actor la Teatrul National, dar si diacon la mai multe biserici din Bucuresti. Se pune cu bucurie in slujba oamenilor, atat pe scena, cat si in altar. La Bonton vorbeste in exclusivitate despre meseria, dar mai ales misiunea sa. In editia speciala din a doua zi de Paste, Bonton va aduce marturiile impresionante ale celor care au indurat persecutiile comunismului, insa nu au incetat nicio clipa sa-si apere credinta. O lectie de curaj si intelepciune cu parintele Nicolae Bordasiu si poetul Demostene Andronescu, doi supravietuitori ai inchisorilor comuniste.

Urmareste programele speciale de Pasti, la Digi24!