Pretul cafelei


Pretul cafelei

BITTER HARVEST - THE HIGH COST OF CHEAP COFFEE

Data publicarii: 22-12-2016

  • food-drinks
  • mediu
  • meserii-ocupatii

Detalii
  • Cafeaua – candva era considerata o marfa de lux, dar acum o gasim in orice magazin, ba chiar la pret redus. De ce a devenit cafeaua atat de ieftina? Sunt muncitorii de pe plantatii victime ale consumului ieftin? Sunt utilizate mai multe pesticide decat obisnuiesc consumatorii sa stie? Ce inseamna, cu adevarat, utilizarea substantelor chimice pentru muncitori, consumatori si mediul inconjurator?

    Pentru a gasi raspunsuri la aceste intrebari, Michael Höft si echipa lui au pornit intr-un control amanuntit al laboratoarelor de cafea. Calatoria i-a condus tocmai in Brazilia, unul dintre cei mai mari producatori de cafea din lume. Nu peste tot sunt folosite pesticide. O exceptie face o plantatie organica unde muncitorii primesc un salariu decent. Concluzia este ca pretul cafelei pe care acestia o produc este dublu fata de cel al concurentei, iar majoritatea consumatorilor nu sunt dispusi sa plateasca mai mult.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi


Ultimele stiri
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.