Zona de risc


Zona de risc

Data publicarii: 17-07-2014

 • lifestyle
 • meserii-ocupatii
 • sanatate

Data Difuzarii:
duminica, 22 aprilie, 19:35:00
luni, 23 aprilie, 08:15:00
sambata, 28 aprilie, 19:25:00
sambata, 28 aprilie, 19:50:00
duminica, 29 aprilie, 07:45:00
duminica, 29 aprilie, 08:10:00
duminica, 29 aprilie, 19:05:00
duminica, 29 aprilie, 19:30:00
luni, 30 aprilie, 07:45:00
luni, 30 aprilie, 08:10:00

Detalii
 • INIMA

  Sezonul II

  1. Bypass

  Cardiologi extraordinari si pacientii carora acestia le-au salvat vietile ne spun tot ce trebuie sa stim despre boala ce afecteaza arterele coronare care hranesc inima.

  In primul episod, va aratam cum se desfasoara operatia de bypass si ce reprezinta aceasta afectiune care, deseori, duce la infarct. Pictorul Dorin Baba si scriitoarea Leocadia Carp ne spun cum au suferit, fara sa stie, de cardiopatie ischemica. Din fericire, au fost salvati de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi care se confrunta des cu astfel de cazuri.

  Cu ajutorul profesorului dr. Grigore Tinica, medic primar in chirurgie vasculara, al medicului primar cardiolog Igor Nedelciuc si al medicului cardiolog Flavia Corciova, descoperim de ce cardioapatia ischemica este prima cauza de mortalitate din Romania. Pentru a putea preveni aceasta boala trebuie, mai intai, sa aflam cum se manifesta si care sunt simptomele care ar trebui sa ne indrepte catre medicul cardiolog. Ce putem face sa nu ajungem in astfel de cazuri?

  Medicii ne indreapta spre controlul regulat al inimii si ne atrag atentia ca stilul de viata poate preveni cardiopatia ischemica.

  2. Infarct

  In acest episod dedicat inimii, ne ocupam de cea mai severa forma pe care o poate lua cardiopatia ischemica – infarctul si aflam ca nu trebuie confundat cu stopul cardiac. Multe din persoanele care au supravietuit unui infarct miocardic dezvolta o boala coronariana si sunt fortate sa-si schimbe stilul de viata. De ce? Cardiologii ne spun cum poate fi infarctul prevenit si cum se acorda primul ajutor in caz de stop cardiac.

  In Romania, numarul de infarcte s-a redus in urma programului de tratament invasiv, introdus in 2010 de Ministerul Sanatatii, in urma caruia s-a marit numarului de centre care ofera gratuit stentarea arterelor. Faptul ca astazi, infarctul nu mai e un capat de viata, li se datoreaza medicilor iscusiti si inimosi pe care-i vom asculta si ii vom vedea la lucru.

  Bolile cardiovasculare duc la mai multe decese decat toate formele de cancer. Ele sunt cauza principala de mortalitate din lume – peste 17 milioane de oameni mor in lume in fiecare an din cauza lor si prognoza este ca, pana in 2030, cifra va ajunge la 23 de milioane.

  Sezonul I

  INIMA

  Romanii sunt pe locul 3 in lume in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare. Filmul dezvaluie ce este inima si cum sa avem grija de ea. Specialistii ne vor spune care sunt ultimele descoperiri in domeniu si ne vor sfatui ce trebuie sa facem ca sa pastram inima sanatoasa.

  PIELEA

  6 medici americani au venit in Romania sa opereze, prin tehnologia microchirurgiei Mohs, cazuri dificile de cancer de piele. Urmarind aceasta emisiune vom afla ce inseamna tehnologia Mohs si cu ce difera fata de chirurgia clasica.

  Sunt urmarite 3 cazuri si aflam cum au ajuns in acest stadiu, care sunt riscurile operatiilor si, la final, daca vor fi, sau nu, vindecati.

  De asemenea, aflam ce inseamnă preventie, cum ar trebui sa ne protejam impotriva radiatiilor solare, ce masuri ar trebui sa luam sa nu facem, in timp, vreun tip de cancer de piele.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi


Ultimele stiri
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.