Alimentația joacă un rol important în buna funcționare a organismului tău, iar uneori, oboseala nu este cauzată doar de lipsa somnului sau de un program aglomerat, ci de o alimentație deficitară, care nu îți furnizează nutrienții necesari.
Iată alimentele care te ajută să păstrezi un nivel de energie ridicat!
Citește și: Ce să mănânci când ți-e poftă de dulce. 5 alimente cu un conținut redus de zahăr
1. Alimentele neprocesate
În timp ce un burger cu cartofi prăjiți poate fi delicios atunci când îl mănânci, valoarea lui nutrițională este foarte mică. Alimentele procesate, precum bomboanele, conservele, fast-food-urile, etc, sunt pline de conservanți, aditivi și ingrediente artificiale care îți pot încetini organismul, fapt pentru care ar trebui să le înlocuiești cu cele neprocesate.
2. Fructele și legumele de sezon
Cu cât mai proaspătă este mâncarea ta, cu atât mai mulți nutrienți va conține. Consumul fructelor și legumelor de sezon înseamnă că s-au copt în mod natural.
3. Nuci și semințe
Nucile și semințele sunt unele dintre cele mai bune alimente în combaterea oboselii și senzației de foame. Adăugarea nucilor și semințelor în dieta ta îți va oferi nutrienți sănătoși și energie.
Încearcă migdalele, nucile din Brazilia, caju-ul, semințele de floarea soarelui sau de dovleac. Este recomandat să mâncați varianta crudă, fără sare.
Dacă trebuie neapărat să bei ceva, optează pentru cafea neagră sau ceai neîndulcit. Sucurile sau energizantele sunt pline de zaharuri și ingrediente artificiale care pot cauza probleme de sănătate.
Citește și: Alimentele care cresc riscul de hipertensiune arterială. Concluziile unui studiu din Israel
4. Proteinele slabe
Carnea roșie plină de grăsime adaugă grăsimi saturate în dieta ta. Carnea mai slabă, precum puiul, curcanul și peștele oferă corpului tău proteine de calitate, dar care conțin mai puține grăsimi. Peștele bogat în acizi grași omega 3, cum ar fi somonul sau tonul, conțin grăsimi sănătoase pentru inimă.
5. Cerealele integrale și carbohidrații complecși
La fel ca în cazul alimentelor procesate, carbohidrații rafinați ca zaharurile și făina albă au puține elemente nutritive. Înlocuirea acestora cu cereale integrale și carbohidrați complecși asigură energia potrivită pentru corpul tău.
Citește pe site-ul peroz.ro care sunt alte cinci alimente care te ajută să lupți împotriva oboselii!
- Te-ar putea interesa si:
- DIGIPEDIA, un nou capitol în educația științifică cu dr. Bogdan Ivănescu
- Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși...
- Din 6 octombrie, Ionela Năstase aduce magia vinului românesc la Digi24