Echipa Digi Docs

Departamentul Documentare (Digi Docs) al Grupului DIGI

Departamentul Documentare (Digi Docs) din cadrul Grupului DIGI asigură, prin activitatea sa, o parte din producția proprie de documentare a trustului media, contribuind zilnic la educarea și informarea publicului prin difuzarea de materiale care acoperă subiecte diverse: de la știință, tehnologie și istorie, până la lumea animalelor, lifestyle sau design interior. Digi Docs este asimilat celor trei canale tematice (Digi World – știință, tehnologie și istorie, Digi Life – lifestyle și design interior și Digi Animal World – lumea animală) și se bazează pe o echipă de producători de televiziune experimentați, pentru care documentarul este una dintre marile pasiuni:

 

Mihaela Popescu face parte de aproximativ zece ani din echipa Grupului DIGI, iar de patru ani este producător executiv în cadrul departementului de documentare. Televiziunea a fost dintotdeauna marea sa pasiune și este de părere că alegerea unei cariere în cadrul posturilor Digi World, Digi Life și Digi Animal World a reprezentat un pas important spre desăvârșirea parcursului profesional: „Am intrat cu emoție într-o lume absolut minunată! Este un imens pas înainte pentru desăvârșirea carierei unui jurnalist”. Pe lângă profesia de jurnalist TV, Mihaela este licențiată în filologia română și clasică, cu trei volume publicate, putându-se numi, astfel, poet și prozator.

Preocuparea pentru studiul limbilor clasice (latina și greaca) a fost piatra de temelie pentru profesia pe care o practică azi și astfel a dobândit importante deprinderi de a căuta, de a descoperi și de a transpune pe înțelesul publicurilor aspecte dintre cele mai complexe sau controversate. De altfel, din perspectiva Mihaelei, calitățile pe care un producător TV trebuie să le aibă sunt viziunea, pasiunea, empatia, respectul și comunicarea.

Proiectul preferat la care a lucrat Mihaela este „Vocile Operei”, primul documentar despre Opera Națională București (ONB) și oamenii săi. După mai bine de un an și jumătate de filmări alături de persoanele din culisele ONB și, având în minte ideea că pentru a înțelege opera, trebuie să îi cunoști oamenii, Mihaela ne mărturisește: „Proiectul meu de suflet rămâne mereu Vocile Operei. Încă din 2005 visam să realizez acest film, transformat ulterior și în serie-documentar. Pentru că am primit din partea echipei acea doză de susținere și încredere, am reușit să-l duc la capăt, alături de colegii mei.”

 

Adriana Apostol este producător executiv și lucrează în cadrul Digi Docs de peste 8 ani. Aceasta și-a descoperit întâmplător interesul pentru televizune, atunci când a aplicat pentru un post de documentarist în cadrul unor show-uri de tip concurs. În copilărie visa să ajungă profesoară de matematică, iar ulterior, dragostea pentru natură a determinat-o să studieze Știința Mediului. „La Digi am descoperit un altfel de spectacol decât cel cu care eram familiarizată. Alături de o echipă profesionistă, am trăit cu emoție și, în același timp, satisfacție la Muzeul Țăranului Român, de exemplu, atunci când am văzut o sală întreagă aplaudând la vizionarea seriei de documentare «Ținutul Buzăului», producție Digi World.”

Adriana este de părere că, dacă ne dorim o societate sănătoasă, popularizarea valorilor ar trebui să fie o prioritate pentru toți membrii acesteia. Prin producțiile Digi Docs, Adriana încearcă de fiecare dată să aducă în atenția telespectatorilor documentare de valoare despre oameni sau locuri ale căror povești merită să ajungă cât mai cunoscute. De altfel, în viziunea sa, un producător trebuie să aibă o neîncetată sete de cunoaștere și să învețe cât mai mult și cât mai multe: „În această meserie este esențial să fii curios și să îți dorești să înveți! Asta fac de peste 21 de ani și sper să țin ritmul mult timp de acum încolo. Am învățat să montez stând ore întregi, zilnic, peste program și fiind, în același timp, la curent cu formate de emisiuni care să poată fi adaptate pentru piața din România.”

Proiectul preferat pe care l-a produs Adriana, alături de echipa Digi World, este „Călușarii din Bârla”, documentar selectat la festivalurile de film Astra (Sibiu), Cronograf (Chișinău, 2016 – Premiul Simpatia Publicului la Secțiunea cadRO), Docuart FEST (2015 – Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune) sau TIFF (Cluj-Napoca), acolo unde protagoniștii s-au văzut apreciați și înconjurați de public într-o proiecție specială.

În prezent, Adriana lucrează la o nouă serie „Lunea la Muzeu” dedicată Muzeului Național de Istorie a României. Prin acest documentar sunt „duși” la muzeu și telespectatorii care nu au timpul necesar, iar prin poveștile care personalizează exponatele, este readusă oamenilor pofta de a le vizita: „Să nu uităm că vizitarea unui muzeu, atât în mod direct, cât și prin intermediul televizorului, ne deschide noi orizonturi și ne îmbunătățește cultura generală. Cred că muzeele care m-au impresionat cel mai mult au o foarte mare legătură și cu arta muzeografilor pe care i-am întâlnit în aceste locuri de a fi povestitori, am cunoscut oameni minunați, adevărate enciclopedii.”

Anca Grădinariu este de aproximativ opt ani redactor în cadrul departamentului de documentare al Grupului DIGI. Absolventă de scenaristică și filmologie la UNATC, începând cu 1997 aceasta și-a format o carieră de succes în calitate de jurnalist și critic de film. Anca a lucrat foarte mult timp în televiziune, unde s-a ocupat de show-uri de divertisment, concursuri și seriale, însă acest aspect nu a împiedicat-o să își împlinească și marea sa pasiune – filmul: „Am continuat să scriu despre cinema ca jurnalist și critic și să fac selecția pentru diferite festivaluri, cel mai important dintre acestea fiind TIFF.” În prezent, din dorința de a explora terenuri noi, Anca lucrează la o serie de documentare despre longevitate pentru postul de televiziune Digi World.

Anca este de părere că orice persoană ar trebui să dea tot ce are mai bun și să facă chiar mai multe decât sarcinile standard din fișa de post. Ea adoră să fie dinamică: „Mie a început să îmi placă și munca de teren, dar și cea de montaj, așa că filmez, fac planuri de editare, scriu scenariul și fac producția și documentarea, evident”. Aceasta susține că pentru a avea o carieră de succes în domeniul documentarelor TV trebuie, în principal, să ai răbdare: „Nu poți realiza un documentar bun dacă nu petreci mult timp cu personajele tale, ca să capete încredere în tine și să ți se dezvăluie așa cum sunt, nu cum vor să pară.” Mai mult decât atât, Anca este de părere că un documentarist bun este, sine qua non, cunoscător excelent al tehnicii, cinefil avid, psiholog/confident sensibil și povestitor iscusit.

Proiectul preferat la care a lucrat Anca este „Cum să prinzi 100”, seria cu și despre oameni longevivi, în cadrul căreia s-a simțit responsabilă să ducă mai departe povestea unor persoane incredibile atât prin prisma longevității, cât și a stilului de viață. Anca a fost impresionată de rafinamentul povestirii unor oameni care s-au născut într-o cultură orală: „Este o artă care se pierde acum, în lumea digitală, mozaicată, fracturată și cu cicluri de atenție foarte scurte”.

CE SPUN PARTENERII ȘI COLABORATORII DESPRE DIGI DOCS:

Colaborarea cu departamentul Documentare al grupului Digi a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din relația cu mass-media. Am găsit o echipă dedicată și profesionistă, dispusă să stea și 24 de ore cu noi în Opera Națională București atunci când erau repetiții intense pentru o premieră - eveniment. O echipă deschisă mereu să asculte atât poveștile artiștilor, cât și pe cele ale colectivului din culise (departamentul tehnic, administrativ), cu multă înțelegere atunci când pregătirile erau în plină desfășurare, dar și curioși pentru tot ce era nou în jurul lor. Îi așteptăm cu nerăbdare să ne propună noi proiecte, pentru că acum au devenit parte din familia noastră. – Raluca Bădoiu, Opera Națională București.

Doamna Mihaela Popescu este producător al emisiunii DIGIPEDIA (emisiunea cu 11 ani vechime). Colaborez de câțiva ani direct cu domnia sa și cred că nu exagerez când consider că este, probabil, cel mai valoros producător cu care am colaborat vreodată (la, probabil, cele peste 4.500 emisiuni de știință-educație pe care le-am realizat de-a lungul anilor). Competentă, atentă cu documentarea, perseverentă, distinsă, foarte bună colegă, capabilă de empatie și, firește, de înalt profesionalism - acestea sunt atributele cu care aș caracteriza-o pe colega mea, doamna Mihaela Popescu. – Alexandru Mironov, prezentator DIGIPEDIA, jurnalist, matematician, scriitor de literatură științifico-fantastică.

Departamentul Documentare al grupului DIGI are una dintre cele mai înalte misiuni: prezentarea adevărului științific într-o lume calată pe adularea senzaționalului, frivolului și diletantismului. Când ai de spus adevărul într-un asemenea context cu adevărat trebuie să ai talentul de a „apăsa butoanele” potrivite pentru a trece de bias-ul majorității publicului, exact acel segment care are cea mai mare nevoie de educație. Pot spune că respect tot ceea ce am văzut că a realizat departamentul Documentare și mai ales modul în care scoate ce este mai bun de la colaboratorii săi, printre care mă număr și eu! – Dr. Bogdan Ivanescu, creator Doctor MIT.

Seria „Lunea la muzeu” este o bine venită publicitate făcută culturii în general și muzeelor în special. Colaborarea cu muzeele în prezentarea colecțiilor sau obiectelor cu valoare artistică, istorică sau arheologică excepțională, în cazul Muzeului Național de Istorie a României, este un act de cultură benefic de popularizare a valorilor. – Alexandru Arbunescu, Muzeul Național de Istorie a României.

Te-ar putea interesa si:
7 orașe subacvatice pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață
Un dentist dezvăluie de ce este un obicei prost să te speli pe dinți imediat după micul dejun
Cum să-ți îngrijești tenul după vârsta de 30 de ani. 6 reguli de aur pentru prevenirea îmbătrânirii...

Programul Zilei

Vineri17.09
Sâmbătă18.09
Duminică19.09
Luni20.09
Marți21.09
Miercuri22.09
Joi23.09
06:00 O carte periculoasa
06:55 Luptatorii aerului
07:50 Arome italienesti
08:45 Fata-n fata cu natura
09:05 Fata-n fata cu natura
09:25 Sport si aventura
09:50 Sport si aventura
10:15 Adevaratul Top Gun
11:05 Frontierele luminii
11:45 Marea lovitura
13:30 Creierul Universului
14:20 Persanii
15:15 invatamintele trecutului
16:05 Ghid turistic
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:15 Arome thailandeze
20:05 Digi Portret - balerina Andra Ionete
20:15 Fata-n fata cu natura
20:35 Fata-n fata cu natura
21:30 Japonia lui Depardieu
21:55 Filler Colectionarii - PARIZESCU
22:00 Adevaratul Top Gun
22:50 Olimpiada terorii
00:35 Secretele istoriei
01:40 100 baloane pentru Romania
02:10 Digi Portret - Dirijor Tiberiu Soare
02:20 Persanii
03:15 invatamintele trecutului
04:00 Ghid turistic
05:15 Pamantul se razbuna
06:00 Olimpiada terorii
07:30 Luptatorii aerului
08:25 Arome thailandeze
09:20 Fata-n fata cu natura
09:40 Fata-n fata cu natura
10:30 Japonia lui Depardieu
10:55 Filler Colectionarii - PARIZESCU
11:00 Adevaratul Top Gun
12:00 Marile intrebari
13:30 in fata valurilor
13:55 in fata valurilor
14:20 Persanii
15:15 invatamintele trecutului
15:55 Zona de risc. Inima- Infarctul
16:05 Ghid turistic
17:15 Filler Colectionarii - RAUT-PALLADY
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:15 Arome din Elvetia
20:10 Minunata Luna
21:00 Expeditia vulcanului
21:50 Filler Ingrediente - Mierea 2
21:55 Aventura unui supersonic
23:05 Carbune
00:20 Secretele istoriei
01:50 VOCILE OPEREI
02:15 Persanii
03:10 Australia in culori
04:00 Ghid turistic
05:15 Pamantul se razbuna
06:00 Carbune
07:30 Luptatorii aerului
08:25 Arome din Elvetia
09:20 Expeditia vulcanului
10:10 Filler Ingrediente - Mierea 2
10:15 Aventura unui supersonic
11:20 Filler Colectionarii - RAUT-PALLADY
11:30 Aromele Romaniei: Moldova
12:15 Legendele Europei
13:30 in fata valurilor
13:55 in fata valurilor
14:20 Persanii
15:15 Australia in culori
16:05 Ghid turistic
17:15 Filler Cum sa prinzi 100 - GARLEA
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:15 Arome din Republica Dominicana
20:05 Filler Cum sa prinzi 100 - CLUBUL SENIORILOR
20:10 Misterul din Triunghiul Bermudelor
20:50 Filler Ingrediente - Strugurele
21:00 Expeditia vulcanului
21:50 Filler Colectionarii - 3
21:55 Tigrii zburatori
22:50 Carbune
01:30 Filler Ingrediente - Rosia 2
01:35 Agenti secreti
02:20 Nasterea clanurilor
03:10 Australia in culori
04:00 Ghid turistic
05:15 Pamantul se razbuna
06:00 Carbune
07:30 Luptatorii aerului
08:25 Arome din Republica Dominicana
09:15 Filler Cum sa prinzi 100 - CLUBUL SENIORILOR
09:20 Misterul din Triunghiul Bermudelor
10:05 Expeditia vulcanului
10:55 Filler Colectionarii - 3
11:00 Tigrii zburatori
11:50 VOCILE OPEREI
12:10 Legendele Europei
13:25 America lui Trump
14:20 Nasterea clanurilor
15:05 Filler Ingrediente - Strugurele 2
15:15 Australia in culori
16:05 Ghid turistic
17:15 Filler Cum sa prinzi 100 - HOREZU
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:10 Ingrediente: Cartoful
19:15 Arome din India
20:05 Filler Ingrediente - Mierea
20:15 Fata-n fata cu natura
20:35 Fata-n fata cu natura
20:50 Filler Ingrediente - Cafeaua
21:00 Experimente extreme
21:40 Filler Ingrediente - Rosia
22:00 Nasterea serviciilor secrete
22:55 Anatomia umana reinterpretata
23:45 Secretele istoriei
00:10 Legendele Europei
01:25 America lui Trump
02:15 Nasterea clanurilor
03:10 Australia in culori
04:00 Ghid turistic
05:15 Pamantul se razbuna
06:00 Anatomia umana reinterpretata
06:50 Luptatorii aerului
07:40 Ingrediente: Cartoful
07:45 Arome din India
08:40 Fata-n fata cu natura
09:00 Fata-n fata cu natura
09:20 Experimente extreme
10:15 Nasterea serviciilor secrete
11:10 VOCILE OPEREI
12:10 Legendele Europei
13:25 America lui Trump
14:10 Filler Ingrediente - Graul
14:20 Nasterea clanurilor
15:15 Australia in culori
16:05 Ghid turistic
17:15 FILLER COLECTIONARII 2 VASILE GRIGORE
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:10 Filler Ingrediente - Cafeaua 2
19:15 Macao
20:05 Filler Calusarii
20:15 Fata-n fata cu natura
20:35 Fata-n fata cu natura
20:50 FILLER COLECTIONARII 2 RALUCA PARTENIE
21:00 Pe acoperis
21:55 Exploreaza Japonia!
22:25 Exploreaza Japonia!
22:55 Anatomia umana reinterpretata
23:45 Cum sa prinzi 100
00:10 Legendele Europei
01:25 America lui Trump
02:20 Nasterea clanurilor
03:15 Australia in culori
04:05 Ghid turistic
05:15 Pamantul se razbuna
06:00 Anatomia umana reinterpretata
06:50 Luptatorii aerului
07:40 Filler Ingrediente - Cafeaua 2
07:45 Macao
08:40 Fata-n fata cu natura
09:00 Fata-n fata cu natura
09:20 Pe acoperis
10:15 Exploreaza Japonia!
10:45 Exploreaza Japonia!
11:10 VOCILE OPEREI
11:25 Aromele Romaniei: Transilvania Part 1
12:10 Legendele Europei
13:25 America lui Trump
14:20 Nasterea clanurilor
15:15 Australia in culori
16:05 Ghid turistic
17:10 Digi Portret - Ionut Budisteanu
17:15 FILLER COLECTIONARII 2 DUMITRU
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:10 FILLER COLECTIONARII 2 FLORIAN CIOBANU
19:15 Orasele nestiute ale Italiei
20:05 Digi Portret - scenograf Cristian Niculescu
20:15 Fata-n fata cu natura
20:35 Fata-n fata cu natura
20:50 Filler Digipedia - STEM VS CRISPRS 1
21:00 Megastructuri legendare
21:50 Filler Digipedia - STEM VS CRISPRS 2
22:00 Nasterea serviciilor secrete
22:55 Invazia
23:45 Cum sa prinzi 100
00:05 FILLER COLECTIONARII 2 EUGEN CIOCAN
00:10 Sportul in schimbare
00:20 Legendele Europei
02:25 Operatiunea Moby Dick
03:20 Razboiul in culori
04:10 Paradisul pierdut
05:15 Pamantul se razbuna
06:00 Invazia
06:50 Luptatorii aerului
07:40 FILLER COLECTIONARII 2 FLORIAN CIOBANU
07:45 Orasele nestiute ale Italiei
08:40 Fata-n fata cu natura
09:00 Fata-n fata cu natura
09:20 Megastructuri legendare
10:15 Nasterea serviciilor secrete
11:05 FILLER COLECTIONARII 2 DUMITRU
12:10 FILLER COLECTIONARII 2 EUGEN CIOCAN
12:15 Legendele Europei
14:20 Operatiunea Moby Dick
15:15 Razboiul in culori
16:05 Paradisul pierdut
17:05 VOCILE OPEREI
17:25 Pamantul se razbuna
18:20 Luptatorii aerului
19:10 Filler Digipedia - EVOLUTIA UNIVERSULUI 1
19:15 Orasele nestiute ale Italiei
20:05 Sportul in schimbare
20:15 Fata-n fata cu natura
20:35 Fata-n fata cu natura
20:50 Filler Digipedia - EVOLUTIA UNIVERSULUI 2
21:00 Pe acoperis
22:00 Nasterea serviciilor secrete
22:55 Invazia
23:45 Cum sa prinzi 100
01:20 Filler Ingrediente - Berea
01:30 Legendele Europei
03:35 Filler Digipedia - ONLINE VS SCOALA SAT 1
03:40 Razboiul in culori
04:30 Paradisul pierdut
05:15 Pamantul se razbuna

Partenerii noștri

Germania caută 80.000 de șoferi de TIR, Marea Britanie - 100.000. Un român a povestit de ce nu mai vor tinerii să facă această meserie
DIGI24

Germania caută 80.000 de șoferi de TIR, Marea Britanie - 100.000. Un român a povestit de ce nu mai vor tinerii să facă...

Germania caută 80.000 de șoferi de TIR, Marea Britanie - 100.000. Un român a povestit de ce nu mai...

Descarcă aplicația Digi24
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi-life.tv Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook, Inc. facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Google LLC youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter, Inc. twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Pinterest, Inc. pinterest.com Vezi politica de confidenţialitate
_utma, _utmz, _b, _pinterest_cm, _pinterest_pfob, csrftoken
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Ad Manager google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate